Get grip on your energy levels

Get grip on your energy levels

9 Episodes

Is je dagelijkse leven telkens druk, druk, druk? Wil je alles perfect doen maar heb je te weinig tijd? Coaches Ellen Schouppe en Tara Kuklis helpen jou tijdens dit programma om het beste in jezelf naar boven te halen, zonder dat dit enorm veel moeite vergt. Je leert jouw persoonlijke energie-gevers en -vreters identificeren. Ook maak je kennis met de vier deeldomeinen van energie en ontdek je hoe jij deze kan inzetten om jouw energielevels en levenskwaliteit te verbeteren.

Subscribe Share
Get grip on your energy levels
 • Video: Kopmanwiel

  Episode 1

  Wie aan energie denkt, denkt al snel aan fysieke energie. Maar energie bestaat uit vier verschillende deeldomeinen. Aan de hand van het Kopmanwiel nemen sportpsychologen Ellen Schouppe en Tara Kuklis jou mee doorheen deze deeldomeinen.

 • Video: Belang van balans en deeldomeinen als communicerende vaten

  Episode 2

  De vier deeldomeinen van energie werken continu als communicerende vaten. Maar wat bedoelen we hier precies mee? En hoe houden deze deeldomeinen elkaar in balans?

 • Video: Fysieke energie

  Episode 3

  Als er één groep is die heel wat fysieke energie heeft én ook verbruikt, dan zijn het wel topsporters. Ellen en Tara leggen in deze video uit wat jij van topsporters kan leren. Ontdek enkele handige best practices.

 • Video: Mentale energie

  Episode 4

  Wat is mentale energie? Hoe kan je hieraan werken en hoe kan je deze tot het maximale opladen? Weet jij wat het belang is van acceptatie en hoe dit gelinkt is aan energie? Laat je inspireren met enkele hands-on tips, zodat jij de theorie meteen in de praktijk kan uitvoeren.

 • Video: Cirkels van controle

  Episode 5

  Welke invloed kan jij uitoefenen op jouw energievreters en energienemers? En kan je eigenlijk wel elke situatie beïnvloeden of hier controle over hebben? Aan de hand van de cirkels van controle geven Ellen en Tara jou hier meer inzichten over.

 • Video: Relationele energie

  Episode 6

  In welke mate heeft jouw omgeving invloed op jouw energieniveau? Hoe belangrijk is het om connecties te leggen en welke invloed heeft dit op jouw relationele energie? Het derde deeldomein van energie focust volledig op de mensen in jouw (dichte) omgeving.

 • Video: Beweegtussendoortje - Energy levels

  Episode 7

  Heb jij het altijd druk, druk, druk? Kom je niet aan beweging toe, maar wil je dit wel heel graag integreren in je dagelijks leven? Sport- en beweegcoach Jenny van den Brandt geeft jou enkele tips om dit op een haalbare manier te doen, zodat jij steeds een nieuwe dosis positieve energie door je l...

 • Video: Existentiële energie

  Episode 8

  Hoe komt het dat topsporters zo graag in een nationaal team terecht komen? Waarom is dit net hun doel? Dit heeft alles te maken met existentiële energie, het vierde deeldomein waar Ellen en Tara jou alles over vertellen.

 • Video: Recap programma

  Episode 9

  Tijd voor een korte samenvatting van het traject Get grip on your energy levels. Wat zijn nu precies jouw energievreters en energiegevers? Hoe benut je optimaal de vier deeldomeinen van energie en hoe houd je deze in balans? Maak voor jezelf een korte samenvatting en ga voortaan met volle energie...