How to change your habits

How to change your habits

8 Episodes

Zijn je goede voornemens telkens na een paar weken van de baan? Je weet het wel, maar heb je het gevoel in een vicieuze cirkel te zitten? Maak dankzij de handvaten van psychologen Ellen Schouppe en Tara Kuklis komaf met slechte gewoontes. Je verbetert je mentale gezondheid en pakt je ongezonde gewoontes aan. Je ontdekt hoe ze zijn opgebouwd en werkt dankzij opdrachten stap voor stap richting je doel. Zo neem je controle over je onbewuste routine. Aan het einde van het programma zit je beter in je vel én leg je een goede basis voor de rest van je leven.

Subscribe Share
How to change your habits
 • Video: Gewoontes

  Episode 1

  Hoe zorg je ervoor dat nieuwe gewoontes effectief blijven plakken? Hoe zien jouw eigen gewoontes eruit en ken je jouw goede en slechte gewoontes? In deze eerste video van How to change your habits geven sportpsychologen Ellen Schouppe en Tara Kuklis antwoord op jouw vragen.

 • Zelftest: De How to change your habits zelftest (1)

  2.74 MB

  Deze zelftest geeft jou inzichten in jouw huidige situatie. Download deze zelftest aan de start van jouw programma en vul deze eerlijk in.

 • Video: Inzicht in eigen gewoontes

  Episode 2

  Tijd voor een kleine opdracht die jouw meer inzichten geeft in jouw eigen gewoontes. Breng je eigen gewoontes in kaart en denk na hoe deze een impact hebben op jouw functioneren.

 • Video: Habit loop

  Episode 3

  Hoe zitten gewoontes nu eigenlijk in elkaar? Hoe functioneren zij en wat zijn de achterliggende mechanismen? Ellen en Tara bespreken samen hun persoonlijke triggers die gewoontes aanwakkeren en geven zo jou inzichten in je eigen triggers en gewoontes.

 • Video: Stellen van doelen

  Episode 4

  Op welke manier(en) kan het stellen van doelen jou helpen om goede gewoontes op te bouwen? Op die vraag geven sportpsychologen Ellen Schouppe en Tara Kuklis jou een antwoord. Met hands-on tips kan jij meteen aan de slag gaan.

 • Video: Tools om goede gewoontes te bouwen

  Episode 5

  Uit onderzoek blijkt dat één van de sterkste vormen van mentale training, visualisatie is. Maar hoe werkt dit juist? Wat moet je je nu juist gaan visualiseren? Ellen en Tara geven jou enkele tools mee, zodat jij jouw goede gewoontes stap voor stap kan opbouwen.

 • Video: Zelfcontrole en zelfkennis

  Episode 6

  Twee belangrijke factoren bij het opbouwen van goede gewoontes zijn zelfcontrole en zelfkennis. Zelfcontrole heb je bijvoorbeeld nodig om niet toe te geven aan die slechte gewoontes. Maar hoe dit precies in elkaar zit, leggen Ellen en Tara jou helemaal uit.

 • Zelftest: De How to change your habits Zelftest (2)

  2.74 MB

  Deze zelftest geeft jou inzichten in jouw huidige situatie. Download deze zelftest aan de start van week 4 van jouw programma en vul deze eerlijk in.

 • Video: Falen en opnieuw durven beginnen

  Episode 7

  Hoe voel jij je wanneer je een bepaald doel niet hebt behaald? Lukt het jou om dan opnieuw te beginnen? En wat kan je hier allemaal uit leren? Ellen en Tara geven jou in deze video mee waarom het belangrijk is om stil te staan bij het moment dat je een doel niet hebt behaald.

 • Video: Tips & mythes

  Episode 8

  Is bijgeloof een gewoonte? En kan het een positief effect hebben op het volhouden van een goede gewoonte? In deze laatste video geven Ellen en Tara jou nog de laatste tips mee om goede gewoontes vol te houden en geven ze jou mee welke mythes waar zijn en welke niet.