Meer focus voor meer balans en minder stress

Meer focus voor meer balans en minder stress

7 Episodes

Zorgt je drukke agenda voor een gebrek aan focus? Zoek je structuur bij hybride werken? Wil jij ontdekken hoe beweging, jouw ingesteldheid, slaap en voeding gelinkt zijn aan je focus en productiviteit? Wellbeing-expert Ann De Bisschop leert je het verschil tussen focus en concentratie. Je maakt kennis met je aandachtscurve en zet hem optimaal in. Focustechnieken zoals OHIO en Pomodoro doen je vanaf nu niet meer enkel aan tomatensaus denken.

Subscribe Share
Meer focus voor meer balans en minder stress
 • Zelftest: De Focus Zelftest (1)

  144 KB

  Deze zelftest helpt jou inzichten verwerven in jouw huidige situatie. Download deze aan de start van jouw programma en vul deze eerlijk in.

 • Video: De Focus zelftest

  Episode 1

  Wat is focus eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? Het programma starten doen we met een zelftest. Breng je huidige situatie in kaart en ga de komende vier weken voor een leven met meer focus.

 • Video: Focus vs. concentratie

  Episode 2

  Wat is het belang van focus? Wat is het verschil tussen concentratie en focus? De gemiddelde Belg zit bijna 3u per dag op digitale schermen te kijken. Wat doet dit met onze focus? Wellbeing experte Ann De Bisschop legt het uit.

 • Video: Ga op zoek naar je aandachtscurve

  Episode 3

  Hoe creëer je meer focus? Hoe krijg je meer balans en minder stress? Ontdek je aandachtscurve en zet deze optimaal in.

 • Video: Thuiswerken

  Episode 4

  Sinds de coronapandemie zijn we allemaal meer aan het thuiswerken. Hoe zorg je ervoor dat je ook thuis de juiste focus hebt voor een productieve dag? Ann De Bisschop heeft nieuwe tips voor jou klaar.

 • Video: Dr. Inge Declercq - Focus en slaap

  Episode 5

  Hoe belangrijk is goed kunnen slapen om je focus te bewaren? Dr. Inge Declercq geeft jou in deze video een belangrijk weetje mee, zodat jij dankzij voldoende slaap jouw focus overdag kan bewaren.

 • Zelftest: De Focus zelftest (2)

  145 KB

  Deze zelftest helpt jou inzichten verwerven in jouw huidige situatie. Download deze in week 4 van jouw programma en vul deze eerlijk in.

 • Video: Beweegtussendoortje - Focus

  Episode 6

  Zit jij veel stil tijdens het werken? Merk je dat je focus daardoor vaak wat minder is? Beweging kan hier een goede oplossing bieden! Sport- en beweegcoach Jenny van den Brandt geeft jou dé tip om op een haalbare manier in beweging te komen tijdens een lange werkdag.

 • Video: Afronding - Focus

  Episode 7

  Tijd voor een reflectie op jouw persoonlijk traject. Hoeveel punten ging jij vooruit op de zelftest? Op welke domeinen ben jij gegroeid?

 • Meer focus voor meer balans en minder stress: Samenvatting

  145 KB

  Ontdek hier de samenvatting van het programma Meer focus voor meer balans en minder stress.