Self Reflection

Self Reflection

21 Episodes

Heb je soms het gevoel dat je het leven aan je voorbij ziet gaan? Mis je net dat sprankeltje extra?
Leer dankzij meditaties en yoga-oefeningen gron-den naar het juiste moment en je stress controleren. Word je bewust van je ademhaling en leer hoe deze een invloed heeft op je stress en ontspanning. Ontdek patronen in jouw leven en leer rustgevende meditaties implementeren in je dagelijkse routine.

Subscribe Share
Self Reflection
 • Self Reflection: Journal week 1

  1.96 MB

  Download hier jouw persoonlijke journal van week 1 van het programma Self Reflection.

 • Video: Introductie

  Episode 1

  Welkom bij het programma Self Reflection. Ian Moerbeek begeleidt jou doorheen dit traject. In deze eerste video start Ian met een korte introductie, zodat je weet wat jou te wachten staat en waar je met dit programma naartoe werkt.

 • Video: Meditation to Alleviate Stress (3 minuten)

  Episode

  Klaar voor jouw eerste meditatie? Deze meditatie brengt je stresslevel naar beneden. We starten op een rustige manier met een meditatie van drie minuten.

 • Video: Meditation to Alleviate Stress (7 minuten)

  Episode 3

  Na jouw eerste meditatie is het tijd om dit dagelijks toe te passen. Ian breidt samen met jou een extra stukje aan de meditatie "Meditation to Alleviate Stress". Met kleine stapjes gaan we samen vooruit.

 • Video: Meditation to Alleviate Stress (11 minuten)

  Episode 4

  Klaar voor jouw eerste meditatie van 11 minuten? Ian plakt nog een laatste stukje aan de meditatie "Meditation to Alleviate Stress" en zorgt er zo voor dat jij het mediteren helemaal te pakken hebt.

 • Video: Yoga Nidra - Conscious Breathing

  Episode 5

  Tijd voor deel twee van deze eerste week. Bij deze Yoga Nidra staat de ademhaling centraal en ga je daar samen met Ian aan werken. Breng je aandacht volledig naar je ademhaling en naar de beweging van je buik. En kijk wat dit met je doet.

 • Video: Recap week 1

  Episode 6

  We sluiten de week af met een korte recap. Ga na voor jezelf wat je tijdens deze eerste week geleerd hebt. Merkte je verschil in je stresslevel? Merk je dat je al dan niet bewust meer op de ademhaling gaat letten.

 • Self Reflection: Journal week 2

  1.96 MB

  Download hier jouw persoonlijke journal van week 2 van het programma Self Reflection.

 • Video: Meditation for the Negative Mind (3 minuten)

  Episode 7

  Een nieuwe week betekent een nieuwe meditatie. Deze meditatie is voor de negative mind, onze snelste mind. Deze mind heeft als doel ons te beschermen tegen stressvolle situaties. Ook hier werk je samen met Ian met je ademhaling.

 • Video: Meditation for the Negative Mind (7 minuten)

  Episode 8

  Een nieuwe week betekent een nieuwe meditatie. Deze meditatie is voor de negative mind, onze snelste mind. Deze mind heeft als doel ons te beschermen tegen stressvolle situaties. Ook hier werk je samen met Ian met je ademhaling, deze keer voor 7 minuten.

 • Video: Meditation for the Negative Mind (11 minuten)

  Episode 9

  Een nieuwe week betekent een nieuwe meditatie. Deze meditatie is voor de negative mind, onze snelste mind. Deze mind heeft als doel ons te beschermen tegen stressvolle situaties. Ook hier werk je samen met Ian met je ademhaling. Vandaag een laatste keer voor 11 minuten.

 • Video: Yoga Nidra - Onrechtstreekse spierrelaxatie

  Episode 10

  Tijdens deze tweede Yoga Nidra van het programma Self Reflection, werk je samen met Ian aan de onrechtstreekse spierrelaxatie. We starten met de ademhalingstechniek die we onszelf tijdens de eerste Yoga Nidra hebben aangeleerd.

 • Video: Recap week 2

  Episode 11

  We sluiten de week af met een korte recap. Ga na voor jezelf wat je tijdens deze tweede week geleerd hebt. Merkte je verschil in je stresslevel? Merk je dat je al dan niet bewust meer op de ademhaling gaat letten?

 • Self Reflection: Journal week 3

  1.96 MB

  Download hier jouw persoonlijke journal van week 3 van het programma Self Reflection.

 • Video: Nadi Sodhana (3 minuten)

  Episode 12

  Tijdens deze derde meditatie gaan we opnieuw aan het werk met onze ademhaling. Specifieke posities van je handen helpen je hierbij.

 • Video: Nadi Sodhana (7 minuten)

  Episode 13

  Tijdens deze derde meditatie gaan we opnieuw aan het werk met onze ademhaling. Specifieke posities van je handen helpen je hierbij. Deze keer duurt de meditatie 7 minuten.

 • Video: Nadi Sodhana (11 minuten)

  Episode 14

  Tijdens deze derde meditatie gaan we opnieuw aan het werk met onze ademhaling. Specifieke posities van je handen helpen je hierbij. De laatste meditatie van deze week duurt 11 minuten.

 • Video: Yoga Nidra - Autogene Training

  Episode 15

  Tijdens deze derde Yoga Nidra sessie werk je samen met Ian met een autogene training, met sensaties van warmte, koude, lichtheid, zwaarte, druk, ontspanning...

 • Video: Recap week 3

  Episode 16

  We sluiten de week af met een korte recap. Ga na voor jezelf wat je tijdens deze derde week geleerd hebt. Merkte je verschil in je stresslevel? Merk je dat je al dan niet bewust meer op de ademhaling gaat letten?

 • Self Reflection: Journal week 4

  1.96 MB

  Download hier jouw persoonlijke journal van week 4 van het programma Self Reflection.

 • Video: Meditation how to deal with a threat (3 minuten)

  Episode 17

  Tijd voor de laatste meditatie van het programma Self Reflection. Tijdens deze meditatie introduceert Ian jullie, min of meer, aan het aspect Mantra. Je gebruikt een mantra die je ademhaling begeleidt.

 • Video: Meditation how to deal with a threat (7 minuten)

  Episode 18

  Tijd voor de laatste meditatie van het programma Self Reflection. Tijdens deze meditatie introduceert Ian jullie, min of meer, aan het aspect Mantra. Je gebruikt een mantra die je ademhaling begeleidt. Deze keer voor 7 minuten.

 • Video: Meditation how to deal with a threat (11 minuten)

  Episode 19

  Tijd voor de laatste meditatie van het programma Self Reflection. Tijdens deze meditatie introduceert Ian jullie, min of meer, aan het aspect Mantra. Je gebruikt een mantra die je ademhaling begeleidt. Deze laatste keer voor 11 minuten.

 • Video: Yoga Nidra - Visualisatie

  Episode 20

  Jouw laatste Yoga Nidra sessie van het programma Self Reflection. Tijdens deze sessie roep je voor jezelf een mentaal beeld, een visualisatie, op van ontspanning. Deze visualisatie brengt een bepaalde emotie op die je tracht te doorvoelen.