The Growth Mindset

The Growth Mindset

9 Episodes

Ga je wel eens nieuwe uitdagingen uit de weg om fouten te voorkomen? Heb je last van faalangst of schrik om afgewezen te worden? Psychologen Ellen Schouppe en Tara Kuklis helpen jou je potentieel te activeren en nieuwe uitdagingen te omarmen.

Subscribe Share
The Growth Mindset
 • Zelftest: The Growth Mindset

  3.03 MB

  Ontdek of je een growth of fixed mindset hebt.

 • Video: Growth mindset vs. fixed mindset

  Episode 1

  Wat is nu eigenlijk een growth mindset? En weet jij over jezelf of je een growth mindset of een fixed mindset hebt? In deze eerste video van het traject The Growth Mindset leggen Ellen Schouppe en Tara Kuklis jou uit wat het verschil is tussen beide mindsets.

 • Video: Growth mindset in het dagelijks leven - verschillende domeinen/facetten

  Episode 2

  Op welke manier kan je werken aan een growth mindset in jouw dagelijks leven? Welke verschillende domeinen en facetten komen hierbij kijken? Ontdek het in video 2 van jouw traject!

 • Video: Belang van leren

  Episode 3

  "Don't go through life, grow through life". Met deze quote begint Ellen Schouppe video 3 van het traject The Growth Mindset. Bewust leren is een belangrijk aspect van de growth mindset. En in deze video kom je hier alles over te weten.

 • Video: Comfortzone - stretchzone - panic zone en faalangst

  Episode 4

  Nieuwe dingen leren stoot soms op wat weerstand. Blijf jij ook liever bij de dingen die je kent? Vind je het moeilijk om uit je comfortzone te komen? Dan biedt deze video jou hopelijk nieuwe inzichten om hiermee om te gaan.

 • Video: Mentale flexibiliteit

  Episode 5

  Het is niet altijd makkelijk om met verandering en nieuwe dingen om te gaan. Een gezonde dosis aan mentale flexibiliteit is hier zeker belangrijk. Maar wat betekent dit nu precies? Ellen en Tara leggen jou alles uit.

 • Video: Perfectionisme

  Episode 6

  Perfectionisme, iedereen wel bekend. Maar wat heeft dit te maken met een growth of fixed mindset? Hoe kan dit jou al dan niet vooruit helpen of zelfs tegenwerken?

 • Video: Uitdagingen aangaan en doelen stellen

  Episode 7

  Hoe kan het stellen van doelen jou helpen om te evolueren naar een growth mindset? Waarom is het stellen van doelen zo belangrijk? Ellen en Tara geven jou nieuwe inzichten in het aangaan van uitdagingen en het stellen van doelen.

 • Video: Visualisatie

  Episode 8

  In de vorige video leerden Ellen en Tara jou alles over het stellen van doelen. Visualisatie kan hierbij helpen. Dankzij een aantal technieken groei jij weer een stapje verder in de richting van een growth mindset.

 • Video: Hoe je gedachten controleren?

  Episode 9

  In deze laatste video van het traject The Growth Mindset focussen Ellen en Tara op hoe je je eigen gedachten kan controleren. 5G krijgt dankzij deze video een andere betekenis en doet je niet meer alleen denken aan snel mobiel internet.